Sync on 2012 - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 2011-2014 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 08-16-2012, 10:07 AM   #1
RSW
Registered Member
Regular
 
RSW's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Region: Texas
Posts: 40
Sync on 2012

Ok, all of a sudden the command "Bluetooth Audio" doesn't automatically start playing my iPhone iTunes... Like it has for the past 12 months of ownership. It connects but I have to physically hit play on the phone for it to start playing. Also the "next" and "previous" buttons on the steering wheel don't work with the iPhone... They do work on the radio...

So wondering if it's iPhone/iTunes software that is messing up, or the Ford Sync software. Anyone have similar issues?
RSW is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-16-2012, 10:08 AM   #2
Registered Member
Regular
 
m_tyler_r's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Arlington
Region: Texas
Posts: 745
Quote:
Originally Posted by RSW
Ok, all of a sudden the command "Bluetooth Audio" doesn't automatically start playing my iPhone iTunes... Like it has for the past 12 months of ownership. It connects but I have to physically hit play on the phone for it to start playing. Also the "next" and "previous" buttons on the steering wheel don't work with the iPhone... They do work on the radio...

So wondering if it's iPhone/iTunes software that is messing up, or the Ford Sync software. Anyone have similar issues?
I got my 2012 V6 premium June 1st and it's worked for me ever since... I have to connect it and switch it to Bluetooth audio but after that it usually plays by itself.
__________________
Betty White

2012 V6
m_tyler_r is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2012, 10:40 AM   #3
Moderator Emeritus
Legacy
Regular
 
SpectorV's Avatar
 
Join Date: May 2003
Region: Alabama
Posts: 26,049
Send a message via AIM to SpectorV
Re: Sync on 2012

you get an update from ford? we got a package in the mail and had to update it (new usb card etc) took FOREVER but it updated a ton of crap.
__________________
2003 Cobra Vert (Redfire) #3938 of 5082 @ 05/27/2003
472rwhp/493rwtq -Modification List - Dyno Sheet
2012 Mustang 3.7L M6 (Kona Blue)
2011 Ford Edge Sport (Red Metallic)
SpectorV is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-16-2012, 12:58 PM   #4
Registered Member
Regular
 
Napoleon85's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Region: Ohio
Posts: 3,045
Quote:
Originally Posted by SpectorV
you get an update from ford? we got a package in the mail and had to update it (new usb card etc) took FOREVER but it updated a ton of crap.
I installed all the updates from syncmyride.com but never got squat in the mail from ford.
__________________
Official Exhaust Thread Troller
Napoleon85 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2012, 01:01 PM   #5
Moderator Emeritus
Legacy
Regular
 
SpectorV's Avatar
 
Join Date: May 2003
Region: Alabama
Posts: 26,049
Send a message via AIM to SpectorV
Re: Sync on 2012

they sent me a little USB drive, this was for a 2011 Edge
__________________
2003 Cobra Vert (Redfire) #3938 of 5082 @ 05/27/2003
472rwhp/493rwtq -Modification List - Dyno Sheet
2012 Mustang 3.7L M6 (Kona Blue)
2011 Ford Edge Sport (Red Metallic)
SpectorV is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2012, 01:01 PM   #6
Registered Member
Regular
 
Jetag93's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Region: Texas
Posts: 382
Re: Sync on 2012

Quote:
Originally Posted by RSW View Post
Ok, all of a sudden the command "Bluetooth Audio" doesn't automatically start playing my iPhone iTunes... Like it has for the past 12 months of ownership. It connects but I have to physically hit play on the phone for it to start playing. Also the "next" and "previous" buttons on the steering wheel don't work with the iPhone... They do work on the radio...

So wondering if it's iPhone/iTunes software that is messing up, or the Ford Sync software. Anyone have similar issues?
Try deleting the iphone from the Sync memory, perform hard restart on the iphone, and then re-pare iphone with Sync.
__________________
2013 DIB Premium GT/CS, 6MT, Cervinis Ram-Air Hood, RTR Charcoal 19X9.5s, BBK Cat Deletes & X-Pipe, DMH E-Cutouts, GT500 Rear Diffuser w/GT500 Quad-tip Axle-Backs, AED E85 Lope Tune, Boss 302 Intake, BBK 85mm TB, JLT CAI, Dynatech Alum DS, FRPP 3.73's, Eibach Pro-Springs and Pro-Struts/shocks, J&M Adj Panhard Bar, UPR Billet Alum LCA's, BMR UCA & Bracket & Relo Brackets, Eibach Adj Sway Bars, MGW Shifter, Brembo brake kit w/14" slotted 2 piece Boogie Full Tilt Racing Rotors, Llumar 30/5 Tint
Jetag93 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2012, 01:05 PM   #7
Registered Member
Regular
 
Smoke's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Region: Georgia
Posts: 428
My 10 every time I got in mycar android Start playing no problem but my 12 I have to tell it to start playing I been wondering why my self
Smoke is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2012, 02:22 PM   #8
RSW
Registered Member
Regular
 
RSW's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Region: Texas
Posts: 40
Update from syncmyride.com did nothing... Gonna try removing devices and reboots/resets next....
RSW is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2012, 11:56 PM   #9
Registered Member
Regular
 
Napoleon85's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Region: Ohio
Posts: 3,045
There is a master reset somewhere in the sync menus that's *supposed* to fix all that garbage.
__________________
Official Exhaust Thread Troller
Napoleon85 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2012, 01:42 PM   #10
RSW
Registered Member
Regular
 
RSW's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Region: Texas
Posts: 40
Master Reset worked! Thanks.
RSW is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2012, 10:58 PM   #11
Registered Member
Regular
 
Napoleon85's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Region: Ohio
Posts: 3,045
No problem. Glad it helped.
__________________
Official Exhaust Thread Troller
Napoleon85 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2012, 02:57 PM   #12
Registered Member
Regular
 
5pointOh's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Region: Georgia
Posts: 173
Re: Sync on 2012

I've had to pull my fuse before and that also works..
__________________

2012 kona blue gt, GT500 exhaust, tinted windows, J&M Panhard bar, Steeda Ultralites, Koni STR shocks and struts, GT500 strut mounts, SR Performance shifter, Steeda Shifter Bracket, 20" Giovanna Monzas..damn I need more money!!
5pointOh is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 2011-2014 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



09:11 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.