Boss 302 Intake on 2011 GT - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 2011-2014 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 04-28-2013, 11:23 AM   #1
Registered User
Newbie
 
4968coyote's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Region: Michigan
Posts: 8
Boss 302 Intake on 2011 GT

I put the Boss 302 Intake manifold with an SCT 93octane tune. If I run in 5th gear at less than 1800 RPM the check engine light comes on. This has happened several times now. The scanner shows Catalyst and Steeda tells me that it is the exhaust sensor. Anyone else have this problem and what did you do to rectify it?
4968coyote is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-28-2013, 12:36 PM   #2
The Blue Dragon
Regular
Supporter
 
GrabberBlue5.0's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Louisville
Region: Kentucky
Posts: 5,661
Is it the SCT canned tune that comes with the tuner? If so scrap that tune and get a decent email tube. There's no tune that comes on the handheld tuner that is made for the boss intake. It's likely either a rich or lean code which is definitely due to the amount of air coming into and leaving the motor
__________________
New quick exhaust video

AUGUST 2012 MOTM!!!!
GrabberBlue5.0 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2013, 01:31 PM   #3
Loc: Austin,TX
Regular
Supporter
 
Join Date: Nov 2009
Location: Austin
Region: Texas
Posts: 5,980
Did you not retune after the install? I've had no issues since adding my Boss mani.
DDTCM is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-28-2013, 04:29 PM   #4
Registered Member
Regular
 
Konawin's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Region: Florida
Posts: 118
Well, if you got the Steeda power pack with the Boss IM, CAI, and the Steeda 93 tune, you bought a good package! But if the code is telling you it's an exhaust issue, I'd get under the car and check all you connections. I've got the same power package but when I hooked up my cat delete and X-pipe, one side just wouldn't clamp tight. The exhaust leak thru a code, I think it was P219A. Mine was exhaust pressure difference, and the code was right. I dropped the exhaust, welded it up, threw out the clamp that leaked, and cleared the code. It never returned. Check your exhaust would be my suggestion. Good luck !
Konawin is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 2011-2014 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



03:18 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.