Random cold start issues. - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 2011-2014 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 04-08-2014, 12:08 AM   #1
Registered Member
Regular
 
Harris2107's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Pearland
Region: Texas
Posts: 41
Random cold start issues.

Alright so I have had 2 rough starts in my Stang. It always fires up but my rpms stay between 500-700 and sounds like it has a cam in it, the kinds loping sound. This lasts for about a min then she balances out to a smooth Idel. My car is a 12 GT with sct tuner, borla atak mufflers and a pypes off road xpipe. The car has 24k on it and I only get gas from 2 stations always 93 octane and that is what my tune is set for. Any ideas what this could be?

Sent from my SPH-L720 using Mustang Evolution mobile app
Harris2107 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-08-2014, 04:55 AM   #2
Registered Member
Regular
 
Grabber Blue5.0's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: East Haven
Region: Connecticut
Posts: 3,510
Who's tune?
__________________
2017 Dodge Challenger T/A Redline Tri-Coat
2015 Dodge Challenger Scat Pack Jazz Blue Pearl Sold
2015 GT Premium 401A Ingot Silver Sold
2011 GT Premium 401A Grabber Blue Sold
Grabber Blue5.0 is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2014, 08:12 AM   #3
Registered Member
Regular
 
Harris2107's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Pearland
Region: Texas
Posts: 41
Bama's

Sent from my SPH-L720 using Mustang Evolution mobile app
Harris2107 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-08-2014, 10:14 AM   #4
Registered Member
Regular
 
Sunnycalibear's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Northern
Region: California
Posts: 132
I'm sure it's your tune my friend had the same problem with bama
Sunnycalibear is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2014, 03:39 PM   #5
Registered Member
Regular
 
Grabber Blue5.0's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: East Haven
Region: Connecticut
Posts: 3,510
It's the tune, trust me.
__________________
2017 Dodge Challenger T/A Redline Tri-Coat
2015 Dodge Challenger Scat Pack Jazz Blue Pearl Sold
2015 GT Premium 401A Ingot Silver Sold
2011 GT Premium 401A Grabber Blue Sold
Grabber Blue5.0 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2014, 12:01 AM   #6
Registered Member
Regular
 
Harris2107's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Pearland
Region: Texas
Posts: 41
Any suggestions other than calling bama?

Sent from my SPH-L720 using Mustang Evolution mobile app
Harris2107 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2014, 05:14 AM   #7
Registered Member
Regular
 
Grabber Blue5.0's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: East Haven
Region: Connecticut
Posts: 3,510
Data log it and send Bama the logs or just be done with it and go with a new tuner.
__________________
2017 Dodge Challenger T/A Redline Tri-Coat
2015 Dodge Challenger Scat Pack Jazz Blue Pearl Sold
2015 GT Premium 401A Ingot Silver Sold
2011 GT Premium 401A Grabber Blue Sold
Grabber Blue5.0 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2014, 08:41 AM   #8
Registered Member
Regular
 
Clink's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Region: Florida
Posts: 567
Check your intake and make sure everything is tight on it and around throttle body maybe?
Clink is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2014, 04:05 PM   #9
Site Sponsor
Sponsor
 
AMWill's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Malvern
Region: Pennsylvania
Posts: 2,171
Quote:
Originally Posted by Harris2107 View Post
Alright so I have had 2 rough starts in my Stang. It always fires up but my rpms stay between 500-700 and sounds like it has a cam in it, the kinds loping sound. This lasts for about a min then she balances out to a smooth Idel. My car is a 12 GT with sct tuner, borla atak mufflers and a pypes off road xpipe. The car has 24k on it and I only get gas from 2 stations always 93 octane and that is what my tune is set for. Any ideas what this could be?

Sent from my SPH-L720 using Mustang Evolution mobile app
Harris2107,

Has this just recently started? How long have you had the tune uploaded for? Have you experienced these symptoms immediately after installing the tune?

Have you had a chance to contact the Bama Team yet? If not, I'd be happy to get them in touch with you. Just send me a PM with your First/Last name and shipping address.

Hit me up if you have any other questions or concerns!

Shane
__________________
Will Levantovsky | AmericanMuscle.com
Toll Free: 866.727.1266
Bama Hotline: 888.226.9764 | M-F 9AM-5:30PM EST
WIN A $1500 MMD STYLING PACKAGE
Free Same-Day Shipping!
AMWill is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 2011-2014 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
95 gt cold start, stalling at idle issues.. need help BloodRedStang 1979-1995 Mustang GT 3 09-02-2013 10:31 AM
Starting in the cold issues Jgill1992 2005-2010 Mustang GT 14 11-12-2012 04:33 PM
COLD AIR INTAKE or SHAKER COLD AIR INTAKE zalizar21 2005-2010 V6 Mustang 14 08-19-2012 08:41 AM
94gt factory cold air intake vs aftermkt cold air intake justjake94boss 1979-1995 Mustang GT 1 04-15-2012 12:22 PM
Hot start idle issues Scorpion1 Pre-2005 V6 Mustang 12 04-07-2009 05:58 PM

» Like Us On Facebook



06:02 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.