99 Cobra starting/battery issues - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > Shelby | ROUSH | Boss | Saleen | SVT || Tech and Talk > SVT Mustang



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 06-08-2012, 08:05 PM   #1
Registered Member
Regular
 
lBRAlD's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Region: Alabama
Posts: 280
99 Cobra starting/battery issues

Ok here's the problem the car will start fine and can drive it x amount of miles but when I shut it off it may not start. The battery is too weak. I put a newer battery in it. I checked for drains none. I checked alternator at idle no accessories running 13.58 with headlights,radio and air on full blast 12.38. The battery terminals are clean. The alternator feels hot to the touch and when I drive it sometimes jumps around kind of quickly from 1/4 to lil over 1/2. Sorry so much info any help will be greatly appreciated.
lBRAlD is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-09-2012, 07:43 AM   #2
Registered Member
Regular
 
lBRAlD's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Region: Alabama
Posts: 280
Ok I've taken the alternator off.



Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20120609_074017.png
Views:	110
Size:	670.5 KB
ID:	53886



Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20120609_074034.png
Views:	111
Size:	701.3 KB
ID:	53887



Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20120609_074047.png
Views:	111
Size:	815.5 KB
ID:	53888



Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20120609_074103.png
Views:	122
Size:	1.00 MB
ID:	53889


I took the back cover off where the voltage regulator is and you can definitely see where it has overheated or a small short has occurred.
lBRAlD is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2012, 12:08 PM   #3
Registered Member
Regular
 
lBRAlD's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Region: Alabama
Posts: 280
I changed alternator, belt tensioner and belt.

Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20120610_120612.png
Views:	90
Size:	668.0 KB
ID:	54036

With no accessories running



Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20120610_120634.png
Views:	121
Size:	720.7 KB
ID:	54037


With all running
lBRAlD is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > Shelby | ROUSH | Boss | Saleen | SVT || Tech and Talk > SVT Mustang

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



03:14 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.