PATS issues - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > Shelby | ROUSH | Boss | Saleen | SVT || Tech and Talk > SVT Mustang



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 03-19-2015, 03:36 PM   #1
Registered Member
Regular
 
94 GT 5.0's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: SF
Region: California
Posts: 221
PATS issues

Ok guys I need your help, my 97 cobra shut off while going down the freeway. When I pulled over I tried to start it and it would crank but not fire up. The theft light started blinking pretty quick, I locked and unlocked the door with the key itself and still wouldn't turn on. I plugged in my scanner and it says no link. I'm stuck, should I just reprogram the key or is there something else I have to do. Thanks in advance for the help
94 GT 5.0 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-24-2015, 11:59 PM   #2
Registered Member
Regular
 
Steve96's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Waterford
Region: Michigan
Posts: 2,386
When my 96 GT did this I unhooked the battery completely for 10-15 min and rehooked it and it started fine. The theft light was flashing, just like yours would start for a few seconds then shut off.

Sent from my LG-LS980 using Mustang Evolution mobile app
__________________
1996 GT
2003 GT
Follow on Instagram @manicmustangs
Follow on Instagram @steviesstangs
15% off waxgods.com use code: manic15
10% off toplabel.com use code: Manic10
Steve96 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2015, 01:06 AM   #3
Registered Member
Regular
 
94 GT 5.0's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: SF
Region: California
Posts: 221
I tried that. And even left it unplugged for 2days. I called a locksmith to reprogram the key, after explaining the symptoms to him he was hesitant to try and program it. He was surprised when it fired right up

Sent from my LG-D801 using Mustang Evolution mobile app
94 GT 5.0 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-26-2015, 08:01 AM   #4
Registered Member
Regular
 
tfalk's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Region: New Jersey
Posts: 113
Do you have a tilt wheel? There is a PATS wiring harness in the column that sometimes gets kinked when the wheel is up or down that can cause the car to not start or run.
__________________
99-122 Bright Atlantic Blue S281 S/C Convertible
11-025 Grabber Blue S302 Convertible

Saleen - Power in the hands of a fool!
tfalk is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > Shelby | ROUSH | Boss | Saleen | SVT || Tech and Talk > SVT Mustang

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Start and PATS issues revgregdavidson Pre-2005 V6 Mustang 0 06-19-2014 01:47 PM
w00t, pats 13-2 Rellik The Bar 4 12-27-2003 09:18 PM
Help, PATS is driving me crazy!! Rick0636 Pre-2005 V6 Mustang 10 10-31-2003 06:02 AM
pats pats pats! Rellik The Bar 14 08-08-2003 06:04 PM

» Like Us On Facebook



12:23 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.