problems after tune - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > Mustang Evolution | Community Forums > Mustang 101 - Tech Basics | Ask an Expert



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 12-27-2015, 10:03 PM   #1
Registered User
Newbie
 
Join Date: Dec 2015
Location: Venezuela
Region: Alabama
Posts: 2
problems after tune

Hi comunity, i have a gt 2007 a/t.
A few weeks i installed CAI BBK and all works perfect, but after i changed the catalytic converters for this PIECES ... and the install 2 flowmasters 50 series..

The check engine light turn on, the error P0171 lean.. bank 1

I run sct x4 programmer, deleted o2 rear sensor, installed intake cai bbk, changed octane to 91 (because in my country only 91 and 95 oct but my options are 89 91 and 93)

The check engine turn on again... P0171..

What else should I change to forget the light? WOT I change the mix?
In x4 increse of 2%, 4%, 6%.... to 14%

Thanks and sorry for my bad english.
JLRM is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-29-2015, 06:27 AM   #2
Registered Member
Regular
 
Join Date: Sep 2015
Location: Cheshire
Region: Connecticut
Posts: 94
youre getting a code due to lack of 02 sensor
when computer senses its not getting either a good signal or none at all it will always trip a CEL
when i had my 350z and removed cats, we used an extender trick to fool the 02's and keep the engine lights at bay. hope this helped
2013GTpremium is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2015, 07:18 AM   #3
Registered User
Newbie
 
Join Date: Dec 2015
Location: Venezuela
Region: Alabama
Posts: 2


I had installed this piece in both substitutes for cats. But turn on the Check Engine Light. Before on the options turn off rear o2 sensors by the programmer sct but the CHECK ENGINE turn on
JLRM is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-02-2016, 11:51 AM   #4
Registered Member
Regular
 
Join Date: Sep 2015
Location: Cheshire
Region: Connecticut
Posts: 94
use the tuner to datalog or view your AFR's maybe youre lean...
2013GTpremium is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2016, 12:59 PM   #5
Registered Member

Regular
 
natestang07's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Soap Lake
Region: Washington
Posts: 5,321
Sounds like you need an actual tune.

Sent from my VS985 4G using Mustang Evolution mobile app
natestang07 is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2016, 01:38 PM   #6
Registered Member
Regular
 
Join Date: Sep 2015
Location: Cheshire
Region: Connecticut
Posts: 94
Quote:
Originally Posted by natestang07 View Post
Sounds like you need an actual tune.

Sent from my VS985 4G using Mustang Evolution mobile app

ya you likely are running lean, no good. a strong yet safe tune is worth the price of your motor if you ask me. learn how to datalog, go from there
2013GTpremium is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2016, 10:00 PM   #7
Registered Member
Regular
 
jande063's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Virginia Beach
Region: Virginia
Posts: 474
Quote:
Originally Posted by 2013GTpremium View Post
youre getting a code due to lack of 02 sensor
when computer senses its not getting either a good signal or none at all it will always trip a CEL
when i had my 350z and removed cats, we used an extender trick to fool the 02's and keep the engine lights at bay. hope this helped
Your downstream O2 sensors are used only to test the catalytic converter's. The upstream O2 sensor is what is used to determine a mixture issue.
jande063 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > Mustang Evolution | Community Forums > Mustang 101 - Tech Basics | Ask an Expert

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems after installing spark plugs Mustangreazon50 2011-2014 Mustang GT 38 10-21-2013 11:17 PM
Problems with tune after install mods (CAI, TB, Plenum, etc) reboot4ever 1996-2004 Mustang GT 9 10-11-2013 02:38 PM
10-14 before and after pics after mods gtstyles2 Mustang Paint, Appearance & Detailing 16 08-27-2013 03:45 PM
Car problems after repairs at dealership 2013Coyote5.0 2011-2014 Mustang GT 4 07-15-2013 09:30 AM
Bama tune or lund tune or steeda tune Mustang32Bill 2011-2014 Mustang GT 89 11-12-2012 11:45 AM

» Like Us On Facebook



01:21 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.