Figured out the Integra troublecode - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > Off Topic Forums > The Bar



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 07-10-2005, 01:22 PM   #1
Registered Member
Regular
 
Join Date: Jan 2004
Region: Wisconsin
Posts: 126
Send a message via AIM to 232SCstang
Figured out the Integra troublecode

On most hondas and acuras, there is an LED right on the ecu. This LED tells you the code. I put the key in, turned the ignition on, but engine off, and the LED starts blinking in correspondance to the number of the code. Here is what I came up with:

4 - Crank Angle Sensor or circuit

Do you think that a sensor like that could cause the engine to run so horribly or not at all? Does that code make sense in relation to the problem I am having?
__________________
1988 Ford Mustang LX
306ci 5 speed

1990 Isuzu Pickup
2.3L 5 speed

1990 Acura Integra
1.8 5 speed

All vehicles in color of text k:
232SCstang is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-10-2005, 02:49 PM   #2
Registered Member
Regular
 
Ponycarman's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Region: Texas
Posts: 349
Quote:
Originally Posted by 232SCstang
4 - Crank Angle Sensor or circuit

Do you think that a sensor like that could cause the engine to run so horribly or not at all? Does that code make sense in relation to the problem I am having?

Yes. It's what tells the computer where the crank is. That's how it knows when to fire the plugs and injectors, well it also uses the cam sensor too. They have a limp home mode that will allow you to drive the car with that failure mode. However, as you have found out, it drives poorly.
__________________
1996 Mustang
1965 Barracuda

Quote:
Originally Posted by slvr2000stang
Holy crap he's right.
Ponycarman is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2005, 03:04 PM   #3
Registered Member
Regular
 
Join Date: Jan 2004
Region: Wisconsin
Posts: 126
Send a message via AIM to 232SCstang
hahahaha thats for sure. It barely starts now. So what has to be done to correct this problem? Replace the sensor? Or is it more complicated then that?
__________________
1988 Ford Mustang LX
306ci 5 speed

1990 Isuzu Pickup
2.3L 5 speed

1990 Acura Integra
1.8 5 speed

All vehicles in color of text k:
232SCstang is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-11-2005, 03:56 AM   #4
Legacy Member
Legacy
 
Thomas91169's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Region: California
Posts: 2,280
Send a message via AIM to Thomas91169
yeah who told you about the ecu led........................

glad you know it now.

replace the sensor. when my buddy did the MPFI swap on his 89 crx(from tbi to mpfi) we had the same exact code. we went through all the wiring and couldnt figure it out. so he sold it to a guy who fixed it by buying a new distributor. but i believe in yours the CAS should be external from the dist.

wait nm i thought it said cam angle sensor.

anyways, replace the crank sensor and see.
__________________
-Thomas-

1998 Eclipse GST Spyder - 14b turbo | 3" Catback | Evo8 BoV | 170fwhp if that

2003 Redfire Cobra - 448whp/435wtq - Sold
Thomas91169 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2005, 02:19 PM   #5
I liek gramer
Legacy
 
WhiteStang99's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Region: Florida
Posts: 8,537
Send a message via AIM to WhiteStang99
hmmm.

Don't think I'll be buyin that teg from ya. You know, from one of the two other threads about it, the one where you mention it's for sale but not the problems from the other threads.
WhiteStang99 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2005, 03:05 AM   #6
Registered Member
Regular
 
Join Date: Jan 2004
Region: Wisconsin
Posts: 126
Send a message via AIM to 232SCstang
hmmm so dont buy it. No big deal. Once its fixed, its gonna run fine. Its a mechanical piece of equipment. Things will break on it. It won't last 2,000,000 miles.
__________________
1988 Ford Mustang LX
306ci 5 speed

1990 Isuzu Pickup
2.3L 5 speed

1990 Acura Integra
1.8 5 speed

All vehicles in color of text k:
232SCstang is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2005, 03:06 AM   #7
Registered Member
Regular
 
Join Date: Jan 2004
Region: Wisconsin
Posts: 126
Send a message via AIM to 232SCstang
yeah and a sensor going bad on a car is by far the worst thing in the world too
__________________
1988 Ford Mustang LX
306ci 5 speed

1990 Isuzu Pickup
2.3L 5 speed

1990 Acura Integra
1.8 5 speed

All vehicles in color of text k:
232SCstang is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > Off Topic Forums > The Bar

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I figured we can help a sponsor out.... Brent The Bar 11 06-21-2006 01:23 PM
Finally figured out the deal with my car. Zim 1979-1995 Mustang GT 14 09-19-2005 09:49 AM
Check out the pics now figured it out Matt'sredbeauty The Bar 19 01-19-2005 11:26 PM
Figured my setup out... Tbird232ci The Bar 1 12-11-2003 10:43 AM

» Like Us On Facebook



08:55 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.