2006 GT - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-Current Mustang GT || Tech and Talk > 2005-2010 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 05-12-2019, 08:20 AM   #1
Registered User
Newbie
 
Join Date: May 2019
Location: Georgetown
Region: Texas
Posts: 3
2006 GT

First thanks for the membership to this group. I grew up a motor head. My first car was a 67 Fastback K. Dad owned an auto shop. My 15 yr old son has worked and saved and bought this car. It’s as close to perfect as you can get for a 2006. Did not run. If you jumped the fuel pump relay it would run. No command to the relay to run from the computer. I sent the computer off and had it repaired. They said it had some cold solder joints. I’m in the building automation business and build my own airplanes. What they told me just didn’t add up. But I got it back and installed and got the same results as before. I was getting random codes as well. But 20 of them. Tells me a computer, power or ground issue. I took every connector I could find under the hood apart. Even pulled fuse panel off. No corrosion at all. Put it together and it ran fine but codes came back. They will clear and come back in a day. Car runs great though. I have read of a junction behind the rich kick panel. Has anyone had a similar experience? Could the dealer dive a definitive conclusion on the PCM? Thanks is advance.

10
20
135
141
155
161
171
174
443
446

Dewey
Dewey.elsik is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-12-2019, 01:33 PM   #2
Registered User
Newbie
 
Join Date: May 2019
Location: Georgetown
Region: Texas
Posts: 3
New development. Cleared codes and it will not start now . Same issue as I started with. I’m beating my head bloody here.
Dewey.elsik is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2019, 02:39 PM   #3
Registered Member
Regular
 
Join Date: Jun 2016
Location: 78634, Hutto, TX
Region: Texas
Posts: 160
Quote:
Originally Posted by Dewey.elsik View Post
First thanks for the membership to this group. I grew up a motor head. My first car was a 67 Fastback K. Dad owned an auto shop. My 15 yr old son has worked and saved and bought this car. It’s as close to perfect as you can get for a 2006. Did not run. If you jumped the fuel pump relay it would run. No command to the relay to run from the computer. I sent the computer off and had it repaired. They said it had some cold solder joints. I’m in the building automation business and build my own airplanes. What they told me just didn’t add up. But I got it back and installed and got the same results as before. I was getting random codes as well. But 20 of them. Tells me a computer, power or ground issue. I took every connector I could find under the hood apart. Even pulled fuse panel off. No corrosion at all. Put it together and it ran fine but codes came back. They will clear and come back in a day. Car runs great though. I have read of a junction behind the rich kick panel. Has anyone had a similar experience? Could the dealer dive a definitive conclusion on the PCM? Thanks is advance.

10
20
135
141
155
161
171
174
443
446

Dewey
I have same car, 4.6 lowered, 20's(by other owner), mint, 5 speed auto, 67K orig - so above are the codes??? Sure sounds like a ground issue.
P.S. Howdy neighbor, I'm in Hutto
__________________
Heinz
06 GT, auto, 65K
hfca is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-12-2019, 03:31 PM   #4
Registered User
Newbie
 
Join Date: May 2019
Location: Georgetown
Region: Texas
Posts: 3
I live over at the private airport north of the landfill. Swing by sometime.
Dewey.elsik is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-Current Mustang GT || Tech and Talk > 2005-2010 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which car should I get? A 2006 Corolla S, 2006 Mazda 3i Sedan, or a 2005 Lancer Es? brant General Car Discussion 5 07-19-2011 04:23 AM
MEVO WHATS UP!!>!>!>!>!?!??!?!>!>!>!>! Knight F Mohawk The Bar 0 06-23-2011 08:19 PM
Which should I buy? A 2006 Nissan Altima SL? Or a 2006 Ford Mustang v6? sutton General Car Discussion 3 03-01-2010 09:57 AM
2006 GT heads on a 1999 GT???? Isaac 1996-2004 Mustang GT 14 07-19-2007 08:05 PM

» Premium Vendor
» Like Us On Facebook



02:06 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.