Mustang Evolution Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter #1
I have a 1964 and 1/2 Mustang. 289 engine, and a 4 speed manual transmission. My problem is, that when I go to manually turn the engine over, counter clockwise, the back of the block, or bell housing makes a loud "clicking" sound. This a serious concern of mine, considering that the transmission and pressure plate are lined up exactly as they should. WHAT DO I DO!!!?!!
 

·
Registered
Joined
·
39 Posts
Have you tried unbolting the starter and then turning the motor over? You may have a stuck drive in the starter, that contacts the teeth of the flywheel when turning.
 

·
Registered
Joined
·
42 Posts
sounds to me one of your flywheel bolts are loose check all the fltwheel bolts before you have to replace the flywheelor you have a bad transmission converter
 

·
Registered
Joined
·
27 Posts
Try jacking up the back wheels, start it, put it into gear and see if it makes the sound.

If so, then take it apart and look for loose/missing bolts, pieces of gear (like I found in my '65 mustangs rear end because some jerk-off didn't put a bearing into the casing - and it snapped a piece of the case off and destroyed the ring gear)

If it doesn't make it when it is under power, then what you are hearing might be normal.
 

·
Registered
Joined
·
41 Posts
I would drop the tranny and see exactly where the noise is coming from. Hopefully something broke does not fall out. Regardless, you will eventually have to go in and find out what is causing it
 
1 - 6 of 6 Posts
Top