Mustang Evolution Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
49 Posts
Discussion Starter #1
Can't seem to find much info on this so I thought I'd ask the forum.

I replaced my 11 year old stock fuel pump a while ago with another assembly from Spectra Performance. Since then I can't seem to get the jet pump to work. I get down to about 3/8 of a tank (indicated on my fuel gauge or about 224 miles), and I run out of gas. I pull the pump and the drivers side is empty, and the passenger side is pretty much full. (like 4 or 5 gallons left). I've pulled the pump out several times, checking for possible leaks and/or cracks in tubing, anything. But I see no reason why it shouldn't work. Does anyone know if the o-rings on the quick connect piping are replaceable? or do I have to find another transfer pipe (which I see no part number for on Ford parts web sites or drawings)?

Any help, thought or suggestions would be greatly appreciated.
 

·
Registered
Joined
·
70 Posts
Possibly the tube cracked where you cannot see it especially since it happened right after. Did you pull the passenger side of to make sure that side is still attached ?

Sent from my SM-J327P using Mustang Evolution mobile app
 

·
Registered
Joined
·
49 Posts
Discussion Starter #3
I thought of that. So I bought new connectors and tubing and made a new one, still has the same problem. Also made sure there was no obstruction in the vortex tube and such, found nothing. I'm out of ideas.
 

·
Registered
Joined
·
70 Posts
You may have something wrong with the transfer pump or the level sending unit on the transfer side . I believe they have on just like the main pump side . Either the pump is bad or something is causing it to think that side is empty causing it not to work

Sent from my SM-J327P using Mustang Evolution mobile app
 

·
Registered
Joined
·
49 Posts
Discussion Starter #5
You are correct, they do have a level sending unit on the passenger side jet pump. which is really just a plastic tube that goes to the bottom of the tank, with a quick connect male fitting on it to accept the transfer tube. I will look into the possibility that the level sender is bad. Thanks.
 

·
Registered
Joined
·
70 Posts
You're welcome. Let us know what it ends up being. I am sure we are all curious about this

Sent from my SM-J327P using Mustang Evolution mobile app
 

·
Registered
Joined
·
70 Posts
Also make sure the after market pump assembly doesn't have anything stopping the fuel flow especially since the issue started right aftet

Sent from my SM-J327P using Mustang Evolution mobile app
 
1 - 7 of 7 Posts
Top