Mustang Evolution Forum banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
66 Posts
Discussion Starter #1
So my 05 gt lately has had a speedo prob. Ill start it up and itll go to 30 80 or 120 & will not drop from there itll go past it and say im doing well over 140 & sometimes it fixes itself. Any idea so i can use my warranty for free through my job rather then spend 100$ & drop it off at ford. Id rather get paid to fix it then spebd money!
 

·
Registered
Joined
·
1,653 Posts
Could just be your foot to the floor all the time ;}

Speed sensor or speedo cable but regardless get it warranty looked at, your job of course
 

·
Registered
Joined
·
3,783 Posts
BlacknRed05gt said:
So my 05 gt lately has had a speedo prob. Ill start it up and itll go to 30 80 or 120 & will not drop from there itll go past it and say im doing well over 140 & sometimes it fixes itself. Any idea so i can use my warranty for free through my job rather then spend 100$ & drop it off at ford. Id rather get paid to fix it then spebd money!
There have been a lot of problems with the 05 dash boards, get it replaced, not fixed.
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
So my 05 gt lately has had a speedo prob. Ill start it up and itll go to 30 80 or 120 & will not drop from there itll go past it and say im doing well over 140 & sometimes it fixes itself. Any idea so i can use my warranty for free through my job rather then spend 100$ & drop it off at ford. Id rather get paid to fix it then spebd money!
have you looked into the stepper motor problems that people have been having with the 05 and 06's
 

·
Registered
Joined
·
66 Posts
Discussion Starter #5
jaymjohnson said:
have you looked into the stepper motor problems that people have been having with the 05 and 06's
After seeing this i looked into it and it looks like a common problem. A lite bit of solder and some TLC fixes it so im gonna start with the stepper motors & see how it goes

---------- Post added at 05:14 AM ---------- Previous post was at 05:12 AM ----------

BlacknRed05gt said:
After seeing this i looked into it and it looks like a common problem. A lite bit of solder and some TLC fixes it so im gonna start with the stepper motors & see how it goes
Only thing i need to look into now is how much of a pain it is to remove the cluster
 

·
Registered
Joined
·
66 Posts
Discussion Starter #8
Sirtat said:
to remove cluster; pull on speedo bezel and then remove 4x8mm bolts... and btw I have a spare cluster here if you end up needing one
That was my only worry and thankfully my extended warranty company covers it and i wont pay the deductable to get it fixed since its at my shop. just have to send it to ford for reprogramming. Im getting paid two hours to do it now i just have to wait on the adjuster to come look at it and ok the over 750$ repair. Im glad i bought that warranty on it. Next task is the spark plugs!
 
1 - 9 of 9 Posts
Top