Mustang Evolution Forum banner
1 - 11 of 11 Posts

· Registered
Joined
·
2,297 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Wondering why my car takes a while to start and if anyone knows why?
When I first drive it everyday it always takes a while to start up. Sometimes ill have to let off and start again then it'll start right up. And if I leave it sitting for longer than 30 minutes it'll take a while to start again as well..
U have a new starter In and my alternator reads 13.7/8 when the car is running.
 

· Registered
Joined
·
2,297 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Yeah everything's good! Sometimes the little plug that goes into the alternator comes loose but I just push it back in. But that doesn't make a difference. And they've checked only code I get is the egr but that's not deleted so idk why it throws it
 

· Registered
Joined
·
47 Posts
Yeah everything's good! Sometimes the little plug that goes into the alternator comes loose but I just push it back in. But that doesn't make a difference. And they've checked only code I get is the egr but that's not deleted so idk why it throws it
It's possible it could be a weak fuel pump or possibly a clogged fuel filter. How many miles does your car have?
 

· Registered
Joined
·
2,297 Posts
Discussion Starter · #11 ·
So how's your stang doin? You get the problem figured out yet?
I'm pretty sure it's my fuel pump but then I'm not sure because when it's cold outside it starts like nothing:eek: but when it's hot it'll take a while but then if I turn the car off for about 5 minutes and start it again even if it's hot it'll start right up. Idk but I ordered a new fuel pump so we will see what's happening. But so far she's running and looking great!
 
1 - 11 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top