Mustang Evolution Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
1,552 Posts
[No message]
 

·
Registered
Joined
·
301 Posts
Discussion Starter #5
Made the trip to Autozone; if I wasn't dumping oil, the trip would've been worthless. They were able to tell me what the code said (which I knew already from looking it up), but were unable or unwilling to tell me what I could do about it.
 

·
Registered
Joined
·
1,552 Posts
This is a part of your car's emmissions control system, I would not have thought it would have effected driveability, but then it already has obviously, this may be something programmed into your OBD II system to encourage you to get it to a dealership and have it repaired too, its sort of an iffy situation, as to what is actually wrong, hard to say, could just be a sensor gone bad, could be something else, you may have to take it into a dealer or good independant garage, if you can find one that is willing to tackle it I would go for the independant, dealers are not your friend, especially once the warranty is expired. :(
 

·
Registered
Joined
·
301 Posts
Discussion Starter #7
bump;

Happened again. Started car and went to nearby store (from school). Came out of store, started car and got: Rough idle, half-lit turn signal indicator on the dash. Weirder was that the headlights were half-lit, and the headlight switch was off! MIL is now on, and I'll bet it's P1414 (SAI monitor high) as it was before. Idle straightened itself out, and no drivablity issues afterward (yet).

The last thing I did was change sparkplugs and wires, but that was on Sat. This thing happened on Tues night.
:oops:
Anyone know where the SAI monitor is? So I can at least eyeball it
 
1 - 7 of 7 Posts
Top