Mustang Evolution Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
61 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have a 1989 5.0 convertible and i swapped out a 2.3 to the 5.0 had it running good but motor went out so i got a motor out of a 1996 explorer 5.0 and that has the coil packs cam sensor and crank sersor so i took that off and change it back to distributor also changed the harmonic balancer to the one i had on my first engine i wanted to know if the timing marks would line up with the engine like TDC i used this http://sbftech.com/index.php?PHPSESSID=c0f8b599650daa2eaa9ff148d6821d4d&topic=7114.0 to help me out the but still didnt run right im looking at other things to like sensors also is there a safe way to test plugs there real black i used them to for first start up so mite have got fouled
 

·
Banned
Joined
·
7,594 Posts
I always just throw the plug on a grounded bolt and spin the motor over.

Make sure you followed all the steps on that procedure. You need to be on the right stroke (compression) and you your wires must be on the dizzy in the proper firing order (ho) on the dizzy in a counter clockwise pattern. One little slip on any of these I mentioned and it won't run right.
 

·
Registered
Joined
·
61 Posts
Discussion Starter · #3 ·
I was going to try that way with the plugs just want to see if someone knew a different way and thats one of the questions i had to how do i no if its a ho with out taking the cam out and checking the lobes its out a 1996 explorer i didnt think it was ho i know it has gt40p heads that's why i got it
 

·
Registered
Joined
·
61 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Ok i went back set timing at 10°BTDC started the car up and it sounded good it stayed at 10° then i put the spout back in so computer will control the timing put the timing light back on it ran like 24°BTDC drove it and it was bogging went i gave it gas it would pick up but i have to feather it
 
1 - 6 of 6 Posts
Top